Kennisconstructie

1. De docent toont aan dat zij de actieve kennisconsdtructie van haar leerlingen bevordert met behulp van ICT.

Het maken van een mind- map door de leerlingen doe ik op het krijtbord. Ze moeten dan zelf een mind- map maken van een onderdeel van de leerstof. Dit doen ze niet digitaal. Hieronder een voorbeeld van een digtale mindmap. Het opzoeken van informatie met behulp van een wiki doen ze vaak wel op de computer of hun telefoon. Het samenwerken gebeurt vooral tijdens de periode aardrijkskunde voor hun werkstuk. Het spelen van kahoot of socrative gebeurt wel eens als instap. Deze laatste zijn al eerder vermeld in dit portfolio. Het maken van een wiki in samenwerking met een klasgenoot zijn de voorbeelden van Geografisch Instrumentariim 2 en 3 eerder vermeld in dit portfolio.  

inloggen mindmap
Afbeelding – 137,9 KB 152 downloads
mindmap beamer
Afbeelding – 133,9 KB 151 downloads

2. De docent toont aan dat zij het leren leren van haar leerlingen ondersteunt en bevordert met ICT.

Het samenstellen van een portfolio wordt op onze school in de bovenbouw gedaan. Echter gebeurt dit handgeschreven en niet digitaal. Dit zal ook in de toekomst niet plaats gaan vinden in verband met de visie van deze school. Ik ondersteun mijn klassen met het maken van een word document voor hun opdracht. Ze gebruiken verschillende sites om aan informatie te komen. Ik vertel ze waar ze moeten zoeken voor goede bruikbare sites. Ik ben onlangs bezig geweest met het vermelden van hun bronnen. De opdracht is hieronder toegevoegd.

werkstukhandleiding
Word – 111,0 KB 180 downloads

3. De docent toont aan dat zij de synchrone- en asynchrone samenwerking en communicatie tussen leerlingen en docent op een gepaste manier faciliteert door gebruik te maken van ICT.

Mijn contact met de leerlingen via ICT verloopt via de mail van de school. Hiervan hieronder een voorbeeld. Ze vragen iets aan mij over de les en ik kan ze dan antwoorden. De ouders doen dit ook. Toen ik nog mentor was had ik een groeps- app. Toen communiceerde de leerlingen met elkaar over bijvoorbeeld het huiswerk, maar ook over afspraken onderling.